maanantai 23. syyskuuta 2013

Palautteen kirjoittaminen kurssikaverille

Näiden apukysymysten avulla onnistuu palautteen kirjoittaminen arvotulle kurssikaverille ehkä helpommin...
Palautteen kirjoitus tapahtuu siis ke 2.10. - su 6.10. välisenä aikana. 
Kuvaustehtävät tulee olla julkaistuna viimeistään ke 2.10. klo 8.00!


Kuvaustehtävät

- Millainen tunnelma kuvista välittyy?
- Noudattavatko kuvat annettua tehtävänantoa? Millaisia persoonallisia ratkaisuja ja näkökulmia niistä löydät?
- Löytyykö kuvien joukosta "helmiä" luovuuden/mielikuvituksellisuuden/omaperäisyyden suhteen?
- Ovatko kuvat teknisesti onnistuneita? (rajaus, syväterävyys, valaistus, liike-epäterävyys jne.)
- Mistä kuvista pidät itse eniten? Erittele, mistä kuvan miellyttävyys johtuu.
- Mikä kuva ei sinua miellytä? Mistä tämä johtuu? Miten kuvaa voisi ehkä vielä parannella jälkikäteen?
- Kuvaavatko jotkin kuvat jotakin aihettaan laajempaa ilmiötä? Kertovatko ne sinulle jonkinlaisia tarinoita? Ovatko kuvat tulkinnallisesti ("filosofisesti") rikkaita?
- Yllätyitkö jostakin kuvia katsoessasi?


Kuvaajana kehittyminen

- Kuvaile kuvaajan tyyliä, näkökulmia, aihevalintoja, värimaailmaa jne. KOLMELLA sanalla.
- Välittyykö kuvista jokin kuvaajan "käsialaan" liittyvä piirre? Jos löytyy, onko piirre sinusta kiinnostava, vai lipsahtaako se jo kaavamaisen maneerin puolelle?
- Vertaile kurssin alussa ja kurssin loppupuolella otettuja kuvia. Näetkö jonkinlaista kehittymistä?


Blogi

- Millainen yleisvaikutelma kurssikaverin blogista välittyy?

6 kommenttia:

  1. Kurssipalaute
    Kurssi oli minusta kiva. Opin uusia asiota kamerasta ja sen säädöistä, ja miten voi ottaa erilaisia kuvia. Päivänkuva tehtävä oli ihan kiva, mutta välillä oli hankalaa keksiä ideaa kuviin. Klassikkokommentti ja maksimaalista outoutta- tehtävät olivat minusta vaikeimmat, koska ei voinut vaan ottaa jostaan perusasiasta kuvaa. Sinänsä se on iha hyvä idea , koska sitten ei ota aina samanlaisia kuvia ja ajattelee vähän 'laatikon ulkopuolelta'. Välillä tuntui kuitenkin että tehtäviä oli ehkä liian paljon, koska viimeisellä viikolla piti kuvata 'massatuotanto' meiningillä, että saisi kaikki kuvat otettua ajallaan. Olisi ollut hyvä jos tehtäviä olisi ollut ehkä yksi vähemmän.

    VastaaPoista
  2. Kurssipalaute
    Kurssi oli hyvä ja mukavan rento muiden aineiden joukossa. Kurssilla oppi uusia asioista kamerasta ja oli myös kiva kuulla tunnetuista valokuvaajista ja nähdä heidän töitään. Päivänkuva tehtävä oli kiva vaikka välillä se tuntui vähän pakkopullalta ja ärsyttävältä ladata kuvat aina koneelle, mutta siinä oppi hyvin. Tärkeä henkilö oli kiva idea, koska siinä sai samalla vietettyä aikaa kaverin kanssa ja siinä tuli myös kuvattua ihmistä eikä aina vain joitain esineitä tai maisemia. Maksimaalista outoutta tehtävä oli haasteellisin. Blogin perustaminen oli hyvä idea ja sillä tavalla oli helppo laittaa kuvat esille ja oli myös kiva päästä näkemään muiden kuvia ja heidän ideoitaan.

    VastaaPoista
  3. Kiitos palautteista, Elisa ja Nea! Minustakin kurssi oli kiva ja tätä blogimuotoa aion kyllä ainakin tällä kurssilla hyödyntää jatkossakin. Toisaalta näin opettajan näkökulmasta oli vaikeaa "annostella" tehtävien määrää, kun itse kuvaaminen tapahtui tuntien ulkopuolella enkä ollut sitä itse näkemässä. Tehtäviä oli tosiaan aika monta, mutta lohduttaako yhtään, jos sanon, että vaikka kuinka monta kuvaustehtäväideaa jäi jo kurssin ulkopuolelle...? :)
    No, toki tehtävät voi ottaa joko kevyemmin tai syvällisemmin, ja te - tuollainen ihana ja innostunut luksusryhmä kun olitte - otitte usein tehtävät sen "vaativimman" kautta. Arvostan sitä suuresti, mutta ymmärrän, että se varmasti saattoi stressata teitä!
    Lisää palautetta odotellessa...

    Itselläni menee palautteiden kirjoittaminen nyt valitettavasti keskiviikkoon ja torstaihin, mutta tulossa on. :)

    VastaaPoista
  4. kurssipalaute
    tykkäsin kurssin portfolio systeemistä blogina tosi paljon, oli helppo palauttaa työt. Kuvaustehtävistä yökuvaus oli mun mielestä kivoin. Klassikkokommentti oli myös ihan kiva koska siinä tuli haastavuutta lisää. Hankalintahan oli keksiä koulussa kuvattavaa kun ympäristö oli niin tuttu, mutta toisaalta tehtiinhän me reissu ruoholahteen josta löytyi kaikkea erilaista :)

    VastaaPoista
  5. Kurssi oli kokonaisuudessaan kiva. Välillä päivän kuva tehtävä tuntui rasittavalta. Töitä oli mielestäni sopiva määrä. Töiden tekemisen nopeus oli paljolti kiinni omasta ajankäytön suunnittelusta. Blogin tekeminen oli minulle uutta, mutta se osoittautui hyväksi tavaksi palauttaa kurssityöt. -kurssipalaute (Joanna Liesjoki 3A)

    VastaaPoista
  6. Kurssipalaute
    Kurssi oli kiva. Blogin käyttö olikin helpompaa kuin aluksi oletti. Oli kivaa myös kokeilla kuvaamista kunnollisella kameralla. Kurssilla oppi paljon. Kuvaustehtäviä kerääntyi kurssin loppupuolelle aika monta, mutta kyllä niistä lopulta selvisi ihan hyvin.

    VastaaPoista